T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Peyami Safa İlkokulu

BUNLARI ASLA YAPMAYIN!

Sema Öğretmen'den velilerimize dikkat çeken uyarılar.

Haber: Ömer Faruk KARAOSMAN

Rehber Öğretmenimiz Sema KIRIŞTI tatil dönemlerinde velilerin kesinlikle sakınması gereken davranışları anlattı. İşte KIRIŞTI'nın sakıncalı davranışlar listesi:

1. Çocukları karne notlarına göre değerlendirmek.

2. Çocuğu arkadaşlarıyla kıyaslamak.

3. Çocukları ekran karşısında kontrolsüz bir şekilde bırakmak.

4. Çocukları uzun süre yalnız bırakmak.

5. Çocuğa çok fazla sorumluluk yüklemek.

6. Oyun ve dinlenme hakkını ihlal edecek şekilde yoğun ders ve ödev etkinliklerine boğmak.

7. Karnesi iyi olan çocuğa pahalı hediyeler almak.

Bunlar velilerin kesinlikle sakınması gereken davranışlar. Peki ne yapmalı? Verimli bir tatil dönemi için Sema Öğretmen'in tavsiyeleri şunlar:

"Destekleyici bir tavırla çocuğun eksikliklerini saptayıp o alanlarda yardımcı olmak gerekiyor. Tatili verimli geçirmenin bir yolu da çocukla birlikte vakit geçirmektir. Tatili bu anlamda bir fırsat olarak görüp, birlikte 'kaliteli' vakit geçirmek gerekir. Çocuğa çok fazla sorumluluk yüklemek onu kendimizden uzak tutmak sonucunu doğuracaktır. Bunun yerine, birlikte güzel vakit geçirmek çok daha eğitici ve rahatlatıcı olacaktır. Çocuğunuza vakit ayırın. Çocuğa pahalı hediyeler almak yerine, çabanın başarı getirdiğini görmesini sağlamak ve sözlerinizle onu takdir etmek daha uygun olacaktır.En değerli hediye onun başarıyı kendi çabasıyla elde ettiğini görmesini sağlamaktır. Takdir edilmek gibi duygusal deneyimler, bu güzel hisler, hiçbir paranın satın alamayacağı kadar kıymetli bir hediyedir."

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 20:11 - Görüntülenme: 105
  Beğen | 14  kişi beğendi