Okulda Jandarmalar

Merve Astsubay ve Mevlüt Uzman'dan birinci sınıf öğrencilerimize trafik eğitimi...

Haber: Almila Hilal KURT 11-01-2024

- Hoş geldiniz. Kendinizi tanıtır mısınız? Nereden geldiniz?

Hoş bulduk. Biz İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'nden geldik. Jandarma olarak emniyet ve asayiş görevini yürütmektedir. Silahlı bir kolluk kuvvetiyiz. Görevimizi kırsal alanda icra etmekteyiz. Polis ile aynı işi yapmaktayız. Trafik görevimiz kapsamında da karakolu üzerinde hayvanların, yayaların ve taşıtların hal ve hareketlerini incelenmektedir.

11-01-2024

- Niçin buradasınız? Nasıl bir etkinlik yapıyorsunuz?

Mobil Trafik eğitim aracı ile öğrencilerimize Trafik kurallarını öğretmekteyiz.  Kaldırım, yaya geçidi, levhalar, Trafik ışıkları gibi konularda eğitim veriyoruz.

- Bu etkinlikte neyi amaçlıyorsunuz?

Çocuklarımızın trafikte daha bilinçli ve sorumlu davranmalarını sağlamak istiyoruz.

- Bu projeyi ne zamandır uyguluyorsunuz?

Yaklaşık olarak bir yıldır Milli Eğitim ile imzalanan protokol kapsamında bu proje uygulanıyor.

Teşekkür ederim.

(Etkinlik ile ilgili video ve fotoğrafları Okulumuzun sosyal medya hesaplarından inceleyebilirsiniz.)

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 11:03 - Görüntülenme: 114